Inici    Biografia    Pintura    Dibuixos    Aquarel·la    Escultura i Joies    Art Gràfic    Contacte  

Pintura
Tornar al
Primera època

De la no figuració a l'informalisme

Retorn a la figuració

Època essencial

Darrera època
Pintura
Tornar al
Primera època

De la no figuració a l'informalisme

Retorn a la figuració

Època essencial

Darrera època


Fleuretty (1976) Acrílic sobre tela. 116 x 81 cm.

LA DARRERA CONVERSA QUE VA TENIR AMB EL SEU MUSSOL EL CAPITÀ FLEURETTY, TAN RETIRAT DE LA MAR COM DE LES ALTRES DONES

     -Cada dia que passa, amic mussol, tinc més rovellades les frontisses del meu trinitari braç esquerre; Pare, Fill i Esperit Sant estiguin amb mi i no pas amb vosaltres. Convindria que fessis un vol fins a la més integrista de les nostres esglésies i em portessis una mica d'oli de la llàntia del Senyor.
          -Uuuh, uuuh, uuuh.
          -Darrere d'un núvol Déu ens observa i sap que tota mort que he decretat -''garrot i premsa''- ha estat a fi de bé. La meva estimada Medusa m'ha fet dipositari del do, que per ara només jo tinc, de poder-la mirar fit a fit a la cara. El seu bes m'ha posat els cabells de potes de pop, però és el millor que em podia passar perquè puc ofegar a l'aire tota idea subversiva, tota paraula agosarada, tota acció imprudent captada amb la meva triple mirada. Entesos, mussol meu?
          -Uuuh, uuuh, uuuh.
          -La mà dreta no em fa cap falta. Clava ben fort les teves ungles al cuir que tapa la vella ferida. Sóc insensible al dolor aliè i també al propi. Ningú espera de mi el gest compassiu dels que tenen cor. Signo amb l'esquerra i ho faig a cops del meu doble bastó de comandament. Disposo de total autoritat. Mano i tothom m'obeeix, tant de bon grat com per força.
     Digues que sí, mussol de cul roig, xot de les tenebres ...
          -Uuuh, uuuh, uuuh.
          -Però el vostre vaixell s'enfonsa. S'han esquinçat les veles en mig d'una tempesta democràtica i des del penya-segat en què ens trobem veig que les roques de la veritat han foradat el fons de la nostra nau. No hi fa res. Tenim tot el temps del món per tomar a fer de les nostres. Veritat, mussol meu?

          (El quadre d'Eduard Alcoy va congelar la pregunta del capità Fleuretty i per això no és possible veure com el mussol, horroritzat, aixeca el vol i abandona per sempre més el seu antic amo i senyor.)

Josep Maria Cadena

Eduard Alcoy  

Eduard Alcoy, 2008